Voorbereidingstijd
- Prep | 5 m
- Kooktijd | 15 m
- Klaar in | 20 m
Ingrediënten
- 250 gr schelpen
- 15 kerstomaatjes
- 1 teen knoflook
- 200 gr gekookte kikkererwten
- Extra vergine olijfolie
- zout
- peper
- Rozemarijn
Bereiden
Zet allereerst een pan water (3L) met zout op het vuur
- Bak in een pan met antiaanbaklaag de gewassen en gehalveerde cherrytomaatjes met een teentje knoflook en een scheutje olie op hoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten
- Was en giet de kikkererwten goed af als je ingeblikte kikkererwten gebruikt en voeg ze na 5 minuten toe aan de tomaten
- Gooi de Conchigliette in het water zodra het kookt. Kook voor 3 min
- Breng het saus op smaak met rozemarijn, zout en peper, giet de Conchigliette af, meng met de saus en serveer met een snufje rauwe extra vierge olijfolie